Zaman Geçiyor Babalar

Evet zaman hızlı ilerliyor, birbiri arkasına hızlıca ekleniyor günler.
Minicik kızınız büyümüş, okula başlamış. Belki zaman ayırabiliyor ve ödevlerini beraber yapıyorsunuz, belki yoğunluğunuzdan bu pek mümkün olmuyor.
Her ne koşulda olursa olsun bir Pazar akşamı kızınız elinde bir kağıt yanınıza geliyor.
  • Bunu sen yapacakmışsın baba!
  • Kim dedi onu?
  • Annem!
  • Bu ne peki yavrum?
  • Ödevim BABA..
İş başa düşüyor ve anladığım kadarıyla bu ödev aşı karnesi gibi düzenli uygulanan bir ödev. Saat yapılacak!

Şimdi babalar için dev bir hizmet yapan vardır, yapamayan vardır bir fikir oluşturması açısından buraya özet geçeceğim.
Öncelikle beyaz bir mukavva ve/veya evde varsa bir karton plaka kullanabilirsiniz.
İstediğiniz büyüklükte bir saat için pergel yardımıyla bir daire çizerek 12 eşit parçaya bölün ve kartonu buna göre kesin. Keserken saatin ayakta durabilmesi için dörtgen bir platform bırakmayı unutmayın.

Saat yerlerini belirledikten kartonumuzu kestikten sonra şimdi üstüne motif ve/veya resmini çizmek, saati dilediğimiz gibi süsleme kısmı kaldı. Bunun için elinizden geliyorsa siz çizebilirsiniz, bir seçenek elinizden gelmese de çizebilirsiniz. Ben bu şekilde olmasını daha keyifli buluyorum. Burada amaç güzel olmasından çok, çocuğun birşey ürettiği kavramını aşılamak, o nedenle hele kendisi çizmek isterse muhteşem.
Benim elimden gelir çizmek boyamak, o nedenle kızın ısrarıyla  onun istediği bir karekteri çizdim. İçini kendi boyaması için dış konturü çizdim.
Siz dediğim gibi kendi dileğinizle birşeyler yapabilir veya boyama kitabı içerisinde boş bir karakteri kenarlarından keserek, bu zemine yapıştırıp çocuğunuzun boyamasını sağlayabilirsiniz.


Boyama bittikten sonra yapmanız gereken ilk şey saatin ayakta durabilmesi için arka ayaklar keserek saati dengede tutmak. Bunu sağladıktan sonra artık saatin mekanizmasını takabiliriz.
Saat mekanizması, çoğunlukla okul çevresi kırtasiyelerde 4 TL gibi bir ücrete temin edebilirsiniz.
Almış olduğunuz, saat mekanizmasını hazırlamış olduğunuz saat merkezini delerek, kolayca monte edebilirsiniz. Saati takıp, sayıları yazdıktan sonra saatiniz hazır sizi bekler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar