bir balığın izinden


Aile
gözlerinin ardında anlamlı bakışları hemen herkesi etkilerdi. yuvarlak bir yüzü kumral teni ve hafif dalgalı saçları vardı, her banyodan sonra özenle geriye tarardı, hiç dağınık görmedim saçlarını diyebilirim.

Çok uzun boylu değildi, orta boylu hafif toplucaydı.
Kendi yeteneklerinin farkında değildi ya da görmezden geliyordu. Çevresinde bulunan çoğu insandan daha üstün olsa da bunu belirtmek istemezdi... böyle anladım alçakgönüllü olduğunu ve onun gibi olabilmenin zorluğunu. 
 
 Genel görünümü sakindir ancak iç dünyasında fırtınalar kopardı. Ucu bucağı olmayan, sonsuz bir okyanusunda yaşayan, hem fırtınanın hem de sakinliğin insanıydı. Siz fırtınalı olduğunuzda sığınacak bir liman, sakin sessiz bir hayat monotonluğunda hayatınıza yön veren bir fırtına... İlerisi için plan yapmaz gibi görülsede, doğru sezgileri ve öngörülü yapısı bu palnı gereksiz kılardı. Yani, yaşamın gerekliliği ile hareket ederdi. 
Duygusaldı, bir okyanus gibi derin ve gizemli kişilikleri vardı. İç dünyalarını gizli tutmalarının nedeni, kendilerini bu şekilde daha rahat hissetmeseydi belkide. İç dünyasını saklasa da duygularını hiç saklamazdı... ufak bir kırgınlık bükülen dudağında sakladığı gözyaşında dururdu. Duyguları, sezgilerinin önüne geçebilirdi zaman zaman.

2014-02-24 18-45-13-00366Son derece şefkatli ve merhametliydi Tatlı dilli sert yapısını nasıl gizlerdi. Konuştumu insanların kalplerini kolaylıkla çalıverirdi. Bu konuda oldukça yetenekliydi sanırım ondan öğrendim bende. Yardımsever bir yapısı vardı, ihtiyacı olan herkese karşı duyarlı davranır, hatta o kadar duyarlıdır ki, insanların ihtiyaçlarına kendilerininkinden daha fazla önem verirdi.

O nedenle herkesin BABA'sı gibiydi. Kimileri için BABA HAKKI, kimileri için HAKKI BABA

Çok sevdiği balık gibi kendi de balık burcuydu... 24.Şubat onun doğum günüydü....
geçen sene hepberaber kutladığımız yaşgününden sonra bu sene bizi ektin... Bir filmde duymuştum,
"bir insan dünyada adını bilen son insan öldüğünde ölürmüş aslında"
işte bu nedenle hiç ölmeyeceksin belkide geride bıraktığın anılar ve öğretilerinle.

balık burcu bir yandan yeniden doğum ve reenkarnasyonu simgeler... seninle hayat bulanlar seni yeniden yaşatacak olanlar...
nice yaşlara...




Yorumlar

Popüler Yayınlar