Olmadık İşler Peşinden Gelen Mutluluk

Bir iki kalem birşey çizmek her zaman bana özel gelmiştir. Resim çizmenin teknik olarak bir yetenek olduğuna çok inanmasamda.. Bütünüyle düşündüğümde resim çizmenin çok büyük bir yetenek dizisi olduğunu görmek hiç zor değil.

Herşeyden önce hissetme yeteneği olması lazım insanın, kafasında yaratacağı karakteri, belki kompozisyonu önce anlaması ve hissetmesi, yaşaması gerekiyor... Sonra tüm o hissi bir şekile sokması gerekiyor... çizgiler ne kadar azalırsa aslında o kadar zorlaşıyor işler..

İşler zorlaşıyor ama insanlar özelleşiyor belki... hiç tüm düşündüklerini 3 kelime ile ifade etmeye çalıştın mı? yada 3 kelimen kaç kişiyi saatlerce düşündürdü...


Belki tüm bu yazdıklarımı anlamanın en güzel yolu, bu güzel çalışmaya önce çizimi kapatıp okumak ardından yazıyı kapatıp çizime bakmak... belki aklınıza babalar ve kızları kelimeleri gelmeyecek, bu kelimelerin dahil olduğu bir çok anınız canlanacak. İşte bu kadar özel bu çizgiler.

Hele ki bu emeği birine hediye ediyorsan, onunla paylaşıyorsan... bu bir kağıt üstünde renkli bir iki çizgiden çok insanın yaratıcılığına, hayatına ve hislerine kendi emek vererek seni dahil etmesi bence.

Bence çok üstün bir erdem... çok teşekkürler oip. İsmide güzel buluşsun, olmadık işler peşinde... bana sorarsan olmsı gereken işler bunlar. www.olmadikislerpesinde.blogspot.com


Hani hep derler ya, bir anektotdur mutluluğun resmini yapabilirmisin ?  Buna bile gülmeden önce yapmayı bir denemek lazım... heleki mutluluğu yaşamak ve yaşatmak konusunda gittikçe kötüleşirken, bunu resmedebilenlere saygı duymak lazım.

Bu çizim gelecekte senden kızıma güzel bir hediye olacak bu blogta...

Birkez daha teşekkür ederiz.


Yorumlar

  1. nasıl içten satırlar, nasıl güzel sözler bunlar.
    bir iki çizgiden doğan bunca duyguya, bunca güzelliğe, dostluğa teşekkür ediyorum.
    çok sevgiler
    OİP

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar