Bir insan fidanı ektik....



İş her zamanki gibiyken, bugün yaşananlar çok şeyi çekilmez yaptı.. kötü bir gün oldu.. böyle olmasaydı, tüm bunlar olmasa olmazmıydı acaba


Akşam işten geldiğimden beri düşünüyorum, yazsam mı?-yazmasam mı ?


Ne bu bloga kötü birşeyler yazıp kızıma kötü bir hatıra bırakmak istiyorum aslında, nede Defne gibi bir insan için acı, tarifsiz sözler. Ama akşamdan bu yana yaşananlar, duyduklarım okuduklarım bu yazıyı yazmama sebeb oldu.
Aslında yazılacaklar o kadar güzel ki, Defne' nin güzelliği insanların pisliği.


Defne' nin güzelliği için yazılabilecek çok birşey yok. Çok birşey yok derken herşey ortada zaten.
Defne herkes gibi değil, onun en güzel yanı olduğu gibi olması.
Herkes birileri gibi olma peşindeyken, defne kendi gibi olup yaşamayı becerebilen ne kadar az insandan biri.
İnsan dedim ya; insan gerçekten..
içten gülebildiği için
sevebildiği için
enerjisini paylaştığı için
Anne olabildiği için
içten olduğu için, bilmem sizi üzdüğünü söyleyebilen varmıdır ? Bilmem bir kötülüğünü görmüş duymuş olan varmıdır?
Defne mükemmel mi? Kim mükemmel ki? Defne hepimiz gibi hataları olan bir insan, zaman zaman acıları, zaman zaman dertleri. Hızlıca ilk aklıma gelenler bu Defne için... Bunlar Defne'nin güzellikleri


Peki İnsanların pisliği nerede, ilk düşündüğümü facebook profilime yazdım..


"cenaze namazına gidilirdi, imam sorardı nasıl bilirdiniz, iyide bilen kötüde bilen saygıdan İYİ BİLİRDİK derdi, Hatalarını Günahlarını ALLAH afftesin denirdi... ne pis olmuşuz gencecik bir insan bu dünyadan ayrıldı, daha cesedi soğumadan 1000 dedikodu başladı YAZIK çok YAZIK..."


Bunun dışında duyduklarım, Kokainden ölmüş, içmişte ölmüş, hem içmiş hem kokain içmiş, astımıda varmış, elin adamınında evinde, müslüman mı bu Defne Joy, Müslüman değilse Rahmet okunmaz, Kokainden ölmüştür üzülmeye değmez ve bunu daha ne kadar çok örnek verebilirim inanamazsınız...


Bunları yazanlar, bilirmisiniz belki yazdıklarınızı annesi hakkında yazılanları annesiz büyümüş bir çocuk okur, belki bu dedikoduları, haberleri düşüncesizce yaparken bu kişinin bir ailesi vardır.. hiç düşünürmüsünüz belkide siz ölünce biri çıkar hakkınızda eşcinsel der, savunabilirmisiniz kendinizi.
İki kolu, iki ayağı olan herşey insan olabilse keşke.


Ben bugün bu yaşadıklarımdan, bu yazdıklarımdan, böyle pis, sevgisiz, saygısız insanlarla dolu bir dünyaya getirdiğimiz için kızımla gurur duyuyorum... Bu pisliğin içinde, bu pisliğin insan kirliliğinin sona ermesi için büyüyüp çiçek açacak nice fidandan biri olduğu için.


Gördüklerime inancım kalmadı ama gelecekten umutluyum... iyilik kötülüğü yenecek güçte değil belki ama kötülük kendini yok edecek güçte.
Bugün ektiğimiz fidanlar, yarınlarımız... o yüzden güzel kızıma baktıkça güzel bir gelecek görüyorum..


Sevgili Defne'ye Allah'tan Rahmet Diliyom, mekanı cennet olsun... Ailesine Allah sabır versin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar