DÖNEKLEMEK

" Altıncı ile doku­zuncu aylar ara­sında bebeğiniz ellerini ve dizlerini kul­lanarak, emeklemeye başlayacak, bu yeni ka­vuştuğu hareketlilik, o-nun için son derece “heyecan verici” ola­caktır: O güne kadar eline oyuncak verilmesi ve eğlendirilmesi konu­sunda size bağımlı du­rumdaydı; görüş alanı, karyolasından ya da kollarınızdan oluşuyor­du; oysa şimdi döşe­menin üstünde yuvarla­nır ve emeklerken, her çeşit “garip” nesneleri yakından görebiliyor, peşlerinden gidebiliyor, tutabiliyor ve inceleye­biliyor. "
İnternetteki kaynaklar böyle desede, bizim evdeki gerçeğimiz tamamen şunun üstüne
DÖNEKLEMEK
Döneklemek : Bu emeklemek zahmetli ve eziyetli olduğu için, tüm enerji ve çaba, ve strateji kullanarak, tüm evi dönerek gezme eylemidir.
Sevgili kızım, kendisine zor gelen işleri daha kolay ve hızlı bitirebilmesi için gerekli Bul Yap Kurtul geninin babasından aldıktan sonra, beni dahi korkutacak erken yaşta kullanmaya başlamıştır. Döneklemek içinde fizik matematik barındıran, ince hesaplara sahip bir hareket biçimidir.


Öncelikle kafa devekuşu gibi kaldırılarak, ortam incelenir, gerekli gözlem bilgileri kayıda alındıktan sonra, ki bu bilgiler oyuncak, karıştırması heyecan verici yeni nesneler, yolda engel olabilecek büyük kütleler gibi... ana hedef belirlenir...
Ana Hedef belirleme iki şekilde yapılır, direk hedefe yönelik hareket, ana hedefe giden yolda eğlene eğlene gitme. Dediğim gibi ana hedef belir, ana hedef belirlendikten sonra o hedefe ulaşmak için iki kol iki ayak ve bir göbek yardımı ile hedefe 90 derece olacak şekilde dönüş işlemi başlar...
Hedefe 90 derece olduktan sonra,,,
dönme işlemi başlar ve hedefe ulaşıldığında dönekleme eylemi biter...

Dediğim gibi şimdilik dönekliyerek, hayat devam ediyor :)))) yakında emekler herhalde....
Hepinize iyi pazarlar...

Yorumlar

Popüler Yayınlar